Blog

How to's

Wonen je leven lang. Een smartwoning groeit met je mee!

17 oktober 2017
Door: Rudi Horemans
Alle blogartikels

Als we aan het (ver)bouwen zijn kijken we altijd naar de huidige toestand. Maar hoe gaat je situatie eruit zien binnen 20 jaar? Ik veronderstel toch niet dat je dan terug gaat bouwen om terug te voldoen aan de normen van dan.

Ik ben een visionair of niet? (beeld:Loxone)

Goede fundamenten.

In de beginfase is het belangrijk dat men de juiste keuzes maakt. Een Smartwoning is niets als het geen sensoren heeft die de metingen uitvoeren betreffende de lichtsterkte / temperatuur / luchtvochtigheid. Hiermee kan men al een heel eind mee verder zoals het sturen van verlichting / verwarming of koeling en ventilatie, enz...

Goed nieuws! Deze sensoren zitten al in onze schakelaars en onze bewegingsmelders die we in elke kamer voorzien. Dus extra leidingen zijn hier niet voor nodig. Voorzie daarop nog op elke opendraaiende raam en deur een contactje, dat kan men dan gebruiken voor de verwarming en of alarm alsook de zonnewering. 

Beeld ( Loxone)

Niet te vergeten

  • Internet aansluitingen
  • Tv aansluitingen
  • Luidspreker aansluitingen
  • Raam deurcontacten
  • Eventueel weerstation

Smart world

De wereld staat niet stil en de digitalisering gaat erop voorruit. De robotten doen zijn intrede al in rust en verzorgingstehuizen en andere sectoren. De artificiële intelligentie wordt steeds meer menselijker. Gaan we binnenkort communiceren met computers, wie zal het zeggen. We volgen het op de voet op en anticiperen op elke nieuwe evolutie. Wij zijn er klaar voor, nu jij nog.
Alle blogartikelen